Bildreportage i Femina 2021

Boka Smedjan för bröllop, fest, konferens eller evenemang 

Som privatperson, förening eller företag är du välkommen att boka Smedjan för ditt evenemang. 

Smedjan Stjärnsund är ett kulturminne från 1889, ett slaggstenshus mellan Herrgården och Polhemsmuseum, som de senaste decennierna har varit en populär och välbesökt eventlokal. Här arrangeras årligen många konserter, kulturevenemang, marknader, stora fester och personaldagar. 

Faciliteter 

Smedjan består av en stor, mörklagd sal med scen, professionellt ljud och ljus och plats för 160 sittande vid långbord samt 190 sittande på läktaren (totalt 350 i publik vid scenevenemang). Det finns även en mindre, ljus sal med stora vackra fönster, en liten scen och plats för 96 sittande vid långbord. Det finns även ett kök med kuvert för 80 personer, 5 toaletter (varav en handikappanpassad) samt en artistloge. Innergård med bänkar och grill. 

Möjlighet att boka till catering, konferencier eller andra sidoaktiviteter (tex kanottur, yoga, guidad visning mm). 

Prisexempel (2024)

AktivitetPrisexempel 
Bröllop, privat fest 2 dygn 12 500kr
Konsert/teater kulturevenemang 3000kr grundhyra + 20kr/biljett + moms
Kortare möte/dagaktivitet 1000kr första timmen därefter 400kr/timme
Föreningsaktivitet enligt offert
Hyra PA, scenljus, tekniker, mmenligt offert

Villkor

Ni har reserverat datumet när halva hyran betalats in, kontrakt mailats och skrivits på, efter att datum bestämts. 1/3 är sista dagen för inbetalande av resterande hyra för bokningar gjorda under vintern. 

Bygdebolagets SWISH:  123-008 86 90

Avbokningar gäller bara om det sker lagliga restriktioner/force majeure som omöjliggör ett genomförande och att ni flyttar till ett annat datum, ej några andra orsaker. För andra anledningar får ni ej tillbaka bokningsavgiften. Resterande halva kan ni få tillbaka om ni avbokar senast 1/3, då också sista dagen för inbetalande av resterande hyran är.

Egen städning och medtag era sopor om inte detta ingår i er catering. 

Kontakt

Bokningsansvarig Fredrik Swahn mail@fredrikswahn.se 070-7878156

För frågor om Stjärnsunds bygdebolag, mejla bolagets VD: stjarnsundsbygdebolag@gmail.com

Bygdebolaget är ett icke vinstdrivande bolag ägt av privatpersoner och Stjärnsunds alla föreningar som bla. driver Smedjan sedan hösten 2020. Stjärnsunds Bygdebolag verkar för ett hållbart, levande Stjärnsund. Allt ev. överskott går in i verksamheten och till att utveckla lokalen.

För frågor om Stjärnsunds bygdebolag, mejla bolagets VD: stjarnsundsbygdebolag@gmail.com